Persoanele fizice care au cumpărat sau vor cumpăra titlurile de stat emise prin programul Tezaur vor putea răscumpăra sau vinde instrumentele înainte de scadență.

Ministerul FinantelorFoto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Astfel, dacă o persoană are nevoie de bani, aceasta va putea căuta pe cineva căruia să îi vândă certificatele, iar apoi să facă transferul titlurilor la unitățile Trezoreriei sau la Poșta Română.

Dacă nu are cui să le vândă, va exista posibilitatea să facă răscumpărarea la Trezorerie, unde va primi banii pe loc sau în cel mult 2 zile, dar la valoarea investiției inițiale, conform unor surse din instituție.

Finanțele au decis să vină cu această măsură de răscumpărare, spun acestea, pentru a nu exista riscul ca unii să profite de nevoia vânzătorilor și să cumpere titlurile mai ieftin decât valoarea la care au fost achiziționate.

O nouă perioadă de subscriere, aferentă lunii august, a început deja, iar în septembrie este posibil să existe două emisiuni, una pe trei ani și alta pe cinci, care să ruleze în paralel.

De asemenea, ordinul de cumpărare va putea fi anulat din timpul perioadei de subscriere. Titlurile se vor putea cumpăra de la orice Trezorerie, așa că nu va mai exista condiționaliatea legată de domiciliul fiscal.

Citește și: