Olguța Vasilescu: Exclus să nu existe salariu minim la privat. Înțeleg de la domnul Teodorovici că este o opinie personală
"Nu, exclus. Nu există așa ceva în programul de guvernare. De altfel, înțeleg de la domnul Teodorovici că este o opinie personală. Eu vorbesc despre ce scrie în programul de guvernare. Dumnealui spune cum ar fi mai bine pentru mediul de afaceri. Am discutat de fiecare dată și discutând cu mediul de afaceri, ne-am spus că nu se vor opune, vor vota creșterea pentru că ei nu mai sunt demult la salariul minim pe economie. Noi avem un deficit uriaș de muncă în România. Sigur, am discutat coerent. Săptămana aceasta am mărit cu 8.000 de persoane contigentul de străini, pentru că sunt foarte multe firme care se plâng că nu mai găsesc oameni. Angajatorul până acum avea obligația salariului mediu pe economie, dacă voia să aducă străini, dar la Parlament a fost deja în dezbatere această lege care elimină această obligație pentru angajatori și vor rămâne și ei pe salariul minim", a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, citată de Mediafax.
Reacția ministrului Muncii vine după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, în opinia sa, salariul minim ar trebui păstrat doar în sectorul public. „Salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public. Trebuie eliminată această obligaţie, pentru că statul nu ar trebui să se bage în piaţă. Poţi să îl faci eventual o referinţă pentru mediul privat. Poţi, ca stat, să dai facilităţi celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, la DC News.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Apoi amendamente peste amendamente sa peticeasca iar in 9 luni ma astept sa revenim in acelasi punct in care suntem acum. Iar lumea sa aplaude si sa strige "Bine PSD!!!". Sau poate alt cuvant de patru litere, cine stie...
Daca tot suntem la capitolul "volguta", propun celor pro-activi sa dea o cautare pe YouTube dupa urmatoarele criterii:
"craiova peluza psd 1997"
Enjoy :)
aprofundate in doctoratul de Sociologie la Universitatea din Bucuresti se contrazice cu o alta somitate in economie Dl. ministru Teodorovici ,fiecare dorind sa-si demonstreze incompetenta in privinta slariului minim
pe economie.
Se pare ca Dl. Ministru are totusi un usor avantaj,
a citit undeva, ceva despre aceasta tema.
nici unu care munceste la privat nu va voteaza...
incercarea asta penibila de a mai arunca niste firimituri si la aia pe care-i jecmaniti ca sa dati voi pomeni inseamna fix 0
sa fim cinstiti: fara cresteri MARI de impozite si/sau deficit si/sau inflatie (cel mai probabil "si" la toate) dublarea pensiilor este IMPOSIBILA!!!
Salariatii nu sint niste oi pastorite de un patron.
Salariatii creaza, inoveaza. Patronii detin in proprietate privata capitalul. Adica au dreptul legal sa dea afara angajatii, sa stabileasca productia (sau sa nu produca) si pretul de vanzare.
Un detinator de actiuni Apple nu inoveaza nimic, muncitorii de la Apple inoveaza.
Daca un patron inoveaza, el este in acel caz un muncitor. Nu in calitate de patron a inovat, creat, ci muncind.
Si patronul (proprietarul de actiuni Apple de exemplu) tot din munca angajatiilor isi ia profitul.
Oricine lucreaza intr-o corporatie stie cit se fura din firma si cite capuse traiesc de pe urma muncii angajatilor.
Mai se stie ca marile corporatii monopoliste corup politicieni (occidentali sau nu). Toti politicienii sint pe statele de plata ale marilor capitalisti (revolving door). Altfel nu ajungi politician de succes. Fara bani, ramai vesnic candidat.
Si eu vreau asa ceva.
"sa gasesti oameni care sa-l duca mai departe pentru tine si tu sa nu faci nimic!"
Frumoase pretentii.
Sa munceasca altul pentru tine.
Daca i-ai preda muncitorului afacerea ta, atunci sigur ca ar avea un interes sa lucreze performant. Ar deveni afacerea lui.
Dar sa munceasca sa iti faca tie fundu mare.... eu nu as munci pentru asta.
mai mult de rîs cu tampeniile tale antieconomice
și cu minciunile sfruntate cu pensile și salarile.
Tot ce ai spus pana acum ca ministresa s-a intînplat
fix pe dos.Alegeți un job cinstit și lasa-ne in durerea
noastra!
originalul e sub cheie la niculaie dracnea.
sau in cimcitir, cu tablourile lui valcov. :-)
duie mracnea !
timpul sa schimbam lozinca aia cu puie monta...
Tocmai de aceea, ca sa pastreze pacea sociala, ca o spaga, politicienii capitalisti propun un salariu minim pe economie.
Intr-un capitalism din cartile de economie nu ar fi nevoie de salariu minim sau ajutoare sociale. Caci toti am avem sanse la un trai decent. Doar ca rata saraciei este 15-20% chiar si in cele mai bogate tari capitaliste. Adica 1 din 5 copii traieste sub pragul saraciei.
Ok, oamenii nu sint egali, dar asta nu insemna ca trebuie sa fii condamnat la saracie.
Adevarul este ca nu cei meritosi sint bogati, ci cei corupti (inclusiv -sau mai ales - in occident).