​Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a confirmat faptul că administratorii de pensii Pilon II vor plăti un comision din transferul care se realizează de stat.

Lia Olguta VasilescuFoto: Hotnews

"Singura modicare (legată de Pilonul II n.r.) este vorba de prcoentul de transfer, încasat de firmele care adminsitreaza Pilonul II, de 2,5%. CNAS face operatiunea de colectare a banilor de transfer. Este normal să ia măcar 0,5% din acest transfer. Procentul se ia din comision", a spus Vasilescu, într-o conferință la sediul instituției.

Ea a susținut că ar fi fost echitabil ca procentul să fie mai mare.

Noua lege a pensiilor prevede o comisionare a administratorilor de fonduri pentru serviciul virării contribuțiilor colectate, dar acest cost ar putea fi asumat de aceștia, susține Adrian Codîrlașu, președinte CFA România.

"Este un comision pus pe administratorul fondului pentru faptul că prestează un serviciu virând contribuțiile colectate. Este un serviciu prestat și orice serviciu costă. La orice taxă pusă, impactat este beneficiarul ultim. Nu mă aștept să fie un impact pe beneficiar. Probabil o să-și ia această pierdere administratorii. Mă gândesc la acest lucru", a declarat Codîrlașu, pentru HotNews.ro.

Citește mai mult aici: