ING Bank România, a șasea bancă din sistemul bancar românesc, a anunțat, luni seara, că a rezolvat problema legată de dublarea unor tranzacții cu cardul, situație apărută în cursul aceleiași zile, potrivit Mediafax.

Luni, 8 octombrie, puțin după ora 14:00, ING Bank România a identificat dublarea unor tranzacții realizate cu cardul și procesate în această zi, au precizat reprezentanții băncii, în anunț.

„Banca a identificat situațiile urgente ale unor clienți și a discutat cu aceștia pentru a corecta tranzacțiile și a regla punctual contul clienților, cât mai repede cu putință. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operațională, fără impact asupra altor procesări ale băncii. Clienții nu vor suporta costuri în urma acestei situații, în comisioane sau taxe. Toate tranzacțiile au fost corectate și sumele reglate până la ora 21:00 a aceleiași zile”, au subliniat reprezentanții ING Bank România.

În urma acestei situații, a crescut considerabil volumul de trafic în platforma de internet banking ING Home'Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil în aplicație, au mai spus reprezentanții băncii.

„ING Bank regretă sincer disconfortul pe care clienții l-au resimțit în aceste ore și ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, se mai scrie în anunțul ING Bank România.

O parte dintre clienți ING au putut vedea astăzi tranzacții dublate în extrasul lor de cont, au anunțat în cursul zilei de luni, reprezentanții băncii.

„Cauza vine dintr-o eroare operațională, în care unele fișiere de plată decontate astăzi au fost procesate de două ori. Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii și sisteme ING. Clienții vor putea vedea sumele restituite în contul lor până la finalul zilei. Ne cerem scuze clienților care au întâmpinat dificultăți în acest sens și le mulțumim pentru înțelegere”, au mai anunțat, anterior, reprezentanții ING Bank România.

ING Bank România a devenit anul trecut a șasea bancă din România, în funcție de active, depășind CEC Bank. Cota de piață a ING România a fost de 7,85%, la finele anului trecut, la active de 33,5 miliarde de lei, o creștere de 21% față de anul anterior.