De luni se pot achizitiona titluri de stat prin programul Tezaur, urmând a fi a treia astfel de emisiune, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Aceasta va avea scadența la 2 ani și o dobândă de 4,5%.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

„Va fi organizată o tombolă pentru a încuraja și stimula posibilii investitori. Tombola va ava loc după ce se finalizează subcrierea de către populație. Va fi un bonus de dobândă de 5.000 lei pentru 1000 de persoane”, a spus Teodorovici.

Pentru a putea participa, persoanele fizice trebuie să achiziționeze titluri în valoare de 500 de lei la noua emisiune de titluri de stat, spune el.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, cei 5.000 de lei pe câștigator vor fi dati până de Anul Nou, adică înainte de scadenta. Cei care sunt declarati câștigători nu vor putea scoate investitia în perioada de 2 ani.

Programul Tezaur a fost lansat în vară, existând două emisiuni, până acum. Practic, cetățenii au putut achiziționa de la unitățile Trezoreriei Statului sau de la Poșta Română certificate cu valoarea de 1 leu. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.

La prima emisiune s-au atras peste 786 milioane lei, având o dobândă de 5% pe an și scadența la 5 ani. Cea de-a doua a avut scadența la 3 ani, iar dobânda de 4,5%. Dacă la prima știm câți bani s-au încasat, în cazul celei de-a doua statul nu a anunțat nimic. Finanțele doreau să atragă, în total, 4 miliarde lei de la populație, anul acesta.