Se pare că situația bugetară a unor primării este deficitară. Acestea au, de obicei, pe lângă veniturile proprii și sume ce provin de la bugetul de stat pentru echilibrare. În această situație se află și Primăria Orașului Siret, care nu poate onora la timp plățile restante aferente unei emisiuni de obligațiuni pentru că veniturile proprii și banii primiți de la bugetul de stat sunt insuficienți, reiese dintr-o informare publicată pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu numai că sunt insuficienți pentru plata acelor obligațiuni, dar nu are nici pentru cheltuieli de funcționare sau cofinanțări europene.

Conform informării publicate ca urmare a unei solicitări din partea unui investitor, primăria a anunțat situația în care se află.

“Soluția achitării acestor restanțe este strâns legată de veniturile proprii și sumele primite pentru echilibrare de la bugetul de stat care sunt, din păcate, total insuficiente pentru asigurarea unor minime cheltuieli de funcționare (salarii, utilități, rate, dobânzi, prestări servicii, cofinanțări proiecte europene etc.). În acest context sperăm să avem venituri care să acopere aceste cheltuieli”, se arată în documentul semnat de primar.

Vezi documentul

Primăria Orașului Siret a emis, în ianuarie 2010, o emisiune de obligațiuni în valoare de 4 milioane lei, scadentă în martie 2028.