Presupunem că în 2017 au fost produse în România două bunuri de consum, oricare. Prețul pentru fiecare produs era de 10 lei. PIB-ul nominal al României în 2017 a fost așadar de 20 de lei, scrie senatorul liberal Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. ”Acum să presupunem că în 2018 au fost produse tot 2 bunuri de consum. Dar acum prețul este de 15 pentru fiecare produs. Astfel în 2018 PIB nominal al României a fost de 30 de lei. Dragnea va spune că economia duduie și PIB-ul a crescut cu 50%. Dar în termeni REALI creșterea economică a fost ZERO!”, explică Florin Cîțu.

Florin CituFoto: Agerpres

Dictatorii folosesc această metodă în timp ce forțează creșterea prețurilor. În România, în 2018 prețurile din economie au crescut cu aproximativ 7%!!! Este clar acum că PSD a premeditat creșterea inflației, mai spune senatorul liberal.

Execuția bugetară.

”Veniturile fiscale sunt la cel mai mic nivel din istorie. Măsurate așa cum se măsoară în toată lumea civilizată, ca procent din PIB.

În 2018 veniturile fiscale reprezintă 15%(!!!), mai puțin cu 1.4% față de anul trecut. Ăsta da dezastru!!!”, spune liberalul.

Și acum despre cum au manipulat execuția bugetară. Astăzi o parte din explicație.

”Veniturile nefiscale au fost completate cu dividendele, rezervele de cash ale companiilor de stat. Companii de stat care datorează 10 miliarde lei la bugetul de contribuţii sociale şi bugetul general consolidat pentru 2017. (introduce Dragnea alte taxe şi acoperim noi şi GAURĂ asta)

Venitiuri de la UE pentru programe care deja au fost închise în trecut şi nu se mai calificau pentru finanţare. Au transmis sumă 4.2 milarde lei şi au înregistrat că venit totul în 2018. Nu au primit încă sumă. Şi au mai făcut o şmecherie aici. Au încasat veniturile în 2018 deşi sunt cheltieli pentru ani diferiţi. Voi face interpelare şi după aceea voi cere comisii de anchetă.

Cheltuieli.

La cheltuieli este simplu. Au tăiat din bugetul pentru investiţii 4 miliarde lei. Iar după ce dăm la o parte banii cheltuiţi pentru apărare şi înregistraţi că “investiții” vedem că în 2018 investiţiile de la buget au continuat să scadă.

În acelaşi timp au tăiat tot cu aproximativ 4 miliarde cheltuielile pentru Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, precizează liberalul.

Concluziile lui Cîțu despre execuţia bugetară, este:

-cea mai proastă execuţie a veniturilor fiscale din istorie

-dividende de la companii în timp ce acestea au datorii de miliarde de euro la buget

-şmecherii contabile pentru înregistrarea unor venituri din alţi ani în 2018

-tăierea cheltuielilor pentru investiţii şi pentru proiecte finanţate din fonduri UE.