Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la finalul ședinței de Guvern, că săptămâna viitoare ar putea fi publicată versiunea finală a proiectului privind modificarea programului "Prima Casă". Reamintim că șeful PSD, Liviu Dragnea, a promis, zilele trecute, că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă”, astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, fiind discuții despre rate fixe.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

Ministrul Finanțelor spune că "vor fi modificări referitoare la costul de finanţare în primul rând". Acesta a precizat că în ceea ce privește înlocuirea ROBOR cu noul indice de referință în privința programului "Prima Casă", Ministerul Justiției a spus că există temei legal.

"Punctul de vedere al Ministerului Justiţiei pe actul normativ pentru aplicarea noului indice de referinţă şi în cazul programului 'Prima casă' este foarte clar: temei legal există, deci băncile aplică sau trebuie să aplice acest indice de referinţă", a declarat Teodorovici. Acesta a mai spus că zilele viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanţii băncilor şi ai BNR pentru a discuta despre costurile de refinanţare pentru persoanele care au deja credite.