​”Referendumul din 26 mai este important deoarece pune bazele unei discuții despre modul în care au fost utilizate Ordonanțele de Urgență de-a lungul timpului. În măsura în care rezultatul votului și dezbaterea care îi va urma vor contribui la o utilizare mai echilibrată a ONG-urilor, mediul de afaceri va fi protejat de măsuri venite peste noapte, fără o minimă consultare sau perioadă de ajustare la ele”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către Consiliul Investitorilor Străini (CIS).

subiecteFoto: Colaj foto

​Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate și predictibilitate într-un stat de drept dacă este să fie catalizatorul pentru o creștere economică sustenabilă și pe termen lung. Atât cât putem noi să apreciem, o utilizare mai judicioasă a Ordonanțelor de Urgență doar în situații excepționale care nu suferă amânare, ar merge în direcția dezideratului nostru, mai spun autorii mesajului.

Predictibilitatea și stabilitatea legislativă sunt principii cheie ale Uniunii Europene, fără de care valorile ei fundamentale - drepturile omului, libertate, democrație, egalitate, prosperitate și domnia legii – nu ar fi posibile. Pe 26 mai votăm și la alegerile pentru Parlamentul European și pentru viitorul Europei, mai arată reprezentanții CIS.