Persoanele fizice pot investi, de vineri, 5 iulie, în patru noi emisiuni de titluri de stat din cadrul programului Tezaur. Scadențele sunt la 1, 2, 3 și 5 ani, potrivit prospectului. Cea cu maturitatea la 1 ani are o dobândă de 3,5%, cea la 2 ani de 4%, 3 ani - 4,5% și 5 ani - 5%.

Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFPFoto: MFP

Acestea pot fi achiziționate până pe 31 iulie prin unitățile Trezoreriei sau de la Poșta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. De curând a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.