Deutsche Bank intenționează să reducă 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro, anunță Reuters, citată de Mediafax.

Deutsche BankFoto: Hotnews

Banca va renunța la o serie de activități și va încerca să își redreseze divizia de investiții. Instituția financiară se așteaptă la o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro în al doilea trimestru, ca urmare a costurilor de restructurare.

Banca va crea o nouă unitate de administrare a activelor nedorite, care au o valoare de 74 miliarde de euro.

CEO-ul Christian Sewing a anunțat deja o restructurare masivă în mai, când a promis acționarilor reduceri dure, după ce Deutsche Bank nu a reușit să încheie o fuziune cu rivalul Commerzbank.

Restructurarea semnalează faptul că Deutsche a acceptat ideea că nu poate ține pasul cu unele din băncile de pe Wall Street, cum ar fi JP Morgan Chase & Co și Goldman Sachs.

Săptămâna trecută, șeful diviziei de investiții, Garth Ritchie, a fost de acord să demisioneze.

Rapoarte media recente au sugerat că Deutsche Bank ar putea reduce până la 20.000 de locuri de muncă - mai mult de unul din cinci din cei 91.500 de angajați ai săi.

Banca a precizat că își va reduce numărul de angajați la 74.000, până în 2022.

Consiliul de administrație al băncii s-a întâlnit duminică pentru a discuta asupra modificărilor propuse, unul dintre cele mai mari planuri de restructurare ale unei bănci de investiții din 2011, când HSBC a anunțat că va disponibiliza 30.000 de angajați.