Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că tinerii care se înscriu în Programul Oficial de Internship al Guvernului ar trebui să fie angajați în administrație fără examen.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

“Ar trebui schimbat ceva și în cadrul legislativ actual. Adică după aceste 2 luni de zile de internship să se poată încadra respectiva persoană automat în administrația publică pe postul de debutant, desigur, dar fără alte concursuri, pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinerețe, de suflu nou, de dorință de schimbare mai repede către administrație”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenți la Guvern.

El a precizat că a cerut colegilor săi de la Finanțe să-i spună câți dintre cei care au participat la internship au rămas în minister după acest exercițiu.

“Niciunul! (nu a rămas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rău, nu știu. Ori informații importante obținute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, ori nu știu. Ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a precizat el.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a declarat înaintea ședinței de guvern de miercuri, că perioada de internship, potrivit noii legi din domeniu, va fi considerată” vechime în câmpul muncii”. ”Pentru a-i sprijini și motiva am mărit indemnizația lunară la 2080 de lei brut”, a mai spus Dăncilă.