Expunerea de motive la inițiativa lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, ca senator, cu privire la pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu plătesc contribuțiile la stat, spune că ar aduce mai mulți bani la buget.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

Vezi proiectul depus de Teodorovici la Senat

“Măsurile propuse contribuie la diminuarea decalajului fiscal prin asigurarea veniturilor fiscale cuvenite bugetului general consolidat, în cuantum considerabil mai mare, fără a crește cotele de impozitare sau a introduce noi impozite sau taxe”, se arată în Expunerea de motive.

Ce mai spune documentul:

  • Măsurile pentru combaterea evaziunii fiscale conduc la condiții concurențiale echitabile și transparente, favorizează consolidarea bugetară, reducând, în același timp, nivelurile datoriei publice, cresc resursele pentru investițiile publice, îmbunătățesc eficiența și echitatea sistemului fiscal, consolidează respectarea generală a legislației fiscale.
  • Măsurile propuse asigură un mediu concurențial corect prin impunerea de măsuri cu rol de creștere a conformării contribuabililor incorecți la plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor.
  • Măsurile propuse sunt de natură să conducă la creșterea și consolidarea încrederii contribuabililor onești în capacitatea administrației fiscale de a sancționa comportamentele neconforme cu legislația fiscală, financiară și vamală.

Vezi reacția lui Teodorovici

Citește și: