Viorica Dăncilă a anunțat că vrea ca Guvernul să aprobe, în ședința de vineri, mai multe hotărâri ale Executivului prin care să fie aprobată rectificarea bugetară și să fie achitate facturile din PNDL 1 și PNDL 2, scrie Mediafax. „Nu putem să blocăm administrația locală. Eu aș vrea să dăm hotărâre de Guvern să achităm și toate facturile din PNDL 1, PNDL 2. Eu m-aș bucura ca mâine să dau hotărârea de Guvern pentru rectificarea bugetară. Să dau hotărârea de Guvern pentru achitarea facturilor pe PNDL 1 și PNDL 2, pentru că mi-e frică de faptul că următorul Guvern va întrerupe acest program”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a mai vorbit despre aprobarea unor hotărâri de Guvern pentru ca românii din Drobeta-Turnu Severin sau Focșani „să nu rămână fără căldură” și pentru deblocarea situației la spitalul din Săcele.

„Să dau hotărâre de Guvern pentru ca la Severin, Focșani, unde mai avem, oamenii să nu rămână fără căldură. Să dau hotărâre de Guvern pentru spitalul de la Săcele unde există o situație de blocaj și oamenii au nevoie de spital în acea zonă. Deci sunt câteva hotărâri de Guvern pe care le aveam deja programate și pe care vreau mâine să le adopt. Sper că voi putea face toate aceste lucruri mâine”, a explicat premierul.

Liderul PSD a mai spus că proiecția bugetară va fi afișată, săptămâna viitoare, pe site-ul Ministerului de Finanțe.

„Noi aveam bani și pentru creșterea pensiilor, aveam bani pentru tot. O să afișăm pe site-ul Ministerului Finanțelor, săptămâna viitoare, proiecția bugetară”, a conchis Dăncilă.

Ședința Executivului are loc vineri, de la ora 11.00. Este prima reuniune a Executivului, după ce a fost retrasă încrederea în Cabinetul Dăncilă, prin adoptarea moțiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului.