Banca Comercială Română va avea un nou Economist Șef și Director de Cercetare, Ciprian Dascălu, acesta urmând să preia noua funcție începând cu 15 ianuarie. Dascălu va prelua funcția ocupată de Horia Braun-Erdei, care preluase președinția executivă a Erste Asset Management Romania. Dascălu (40 de ani), vine din poziția de economist șef al ING, anterior el ocupând mai multe poziții în bankingul românesc: economist în Direcția de Politici Monetare a BNR, Senior Trader la Millennium Bank, Market Business Manager în cadrul Unicredit Tiriac Bank.

Ciprian Dascalu - economist-sef BCRFoto: BCR

În ultimii ani, Ciprian Dascălu a fost desemnat cel mai bun forecaster de importanți agregatori de prognoze macro economice, precum Consensus Macroeconomics și Focus Economics, atât pe întreaga economie, cât și pe indicatori macro individuali. De asemenea, Ciprian a încheiat mai mulți ani pe prima poziție în clasamentul Bloomberg pentru prognoza diverșilor indicatori macro (rata inflației, rata cheie a dobânzilor).

Ciprian Dascălu a absolvit Facultatea de Finanțe & Bănci, din cadrul Academiei de Studii Economice București, urmat de un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.