Dacă Fiscul va fi digitalizat, atunci s-ar transparentiza fluxurile economice și ar fi clar cine nu plătește sau cât nu plătește, reiese din declarațiile lui Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal. El a precizat că astfel ar fi bani pentru sănătate, asistență medicală etc.

Daniel DaianuFoto: Agerpres

„Se poate colecta mai bine? Sigur, eu am convingerea că dacă vom digitaliza... și aș mai spune ceva. Nu întâmplător s-a renunțat la acel program (cu Banca Mondială n.r.) și nu s-a dorit. Există conivențe multiple. A face așa ceva introduce o transparetizare a fluxurilor economice și ți-e clar cine nu plătește și cât nu plătește. Nu se dorește așa ceva, așa cum nu cred că se dorește o transparentizare a funcționării sistemului nostru economic”, a spus Dăianu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, digitalizarea este absolut necesară și „ea cred că va zgâlțâi nu numai ANAF și va fi bine pentru societatea românească”.

„Pe noi ar trebui să ne intereseze o colectare mai bună pentru că avem urgențe din punct de vedere macroeconomic. Există problema structurală pentru că avem o subfinanțare cronică a sănătății, a asistenței medicale, nu finanțăm cum trebuie construcția infrastructurii de bază. Nu trebuie să ne sprijinim doar pe fonduri europene. În primul rând să avem resurse autohtone. E problematica de ordin structural”, a precizat el.