În urma achiziției, EximBank intră pe atractiva piață de retail din România, devenind o bancă universală cu servicii complete și continuând să își îndeplinească misiunea pe termen lung prin susținerea și promovarea dezvoltării economice a României, mai spune EximBank în comunicatul remis Mediafax.
Noua entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piață de aproximativ 3%.
J.P. Morgan Securities plc a acționat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacției. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internațional, iar Bulboacă&Asociații SCA a asigurat asistența juridică pe plan local.
La finalul anului, Ziarul Financiar a scris că EximBank, bancă deţinută de stat prin Ministerul Finanţelor, a început atunci oficial procesul de preluare al Băncii Româneşti după aprobarea dată de BNR la mijlocul lunii decembrie şi că îl numeşte pe Lucian Anghel director general al băncii în acest proces.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a fost un critic vehement al tranzacției EximBank-Banca Românească pe vremea când era în opoziție și ministru al Finanțelor era Eugen Teodorovici, cel dintâi exprimându-și în mai multe rânduri îndoielile cu privire la motivația tranzacției. După preluarea mandatului, Cîțu a anunțat că achiziția era sub evaluarea sa și că un anunț va fi făcut în prima lună din acest an.