În contextul rãspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Agenția Naționalã de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește contribuabililor cã obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanțã.

Sediu ANAFFoto: Hotnews
  • Metodele de comunicare la distanță

Pentru depunerea declarațiilor fiscale, prin intermediul urmãtoarelor servicii electronice oferite de ANAF și MFP:

Spațiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro;

Pentru înrolarea în SPV puteți accesa tutorialul video de înregistrare prin accesarea urmãtorului link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice

Depunere on-line - Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Agenției, la urmãtorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/Inf_depunere_persoane_fizice

Declarațiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele/declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat. Datele de contact ale unitãților fiscale sunt disponibile la urmãtorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

Pentru efectuarea plãților, prin intermediul urmãtoarelor servicii oferite de terți:

  • Internet banking;
  • www.ghiseul.ro;

Informații generale în domeniul fiscal și IT puteți obține prin apelarea Call-center-ului, la numãrul de telefon 031.403.91.60.

Informații în scris pot fi obținute astfel:

a) contribuabilii înrolați în Spațiul Privat Virtual:

- prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu – pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT precum și informații privind situația fiscalã proprie;

b) contribuabilii care nu sunt înrolați în Spațiul Privat Virtual:

- prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenției - pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT.

Contribuabilii pot obține noutãți legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spațiul Privat Virtual și pe site-ul Agenției. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitãri în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spațiul Privat Virtual, cât și pe site.

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã informeazã contribuabilii cã lucrul cu publicul se desfãșoarã în unitãțile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.