​Programul IMMInvest la zi: 582 de companii au primit finanţare în valoare totală de 500 mil. lei ● Programator de la 15 ani. Tudor Coman, are 17 ani şi este cel mai tânăr angajat al Adobe România. ● Programul oficial de convergență 2020: Deficit bugetar de 6,7%, contracție economică de 14,4% în T2. ● Adrian Oros: N-a mai fost de 50-60 de ani o secetă ca acum ● Carantina totală nu mai e privită ca o soluție în faţa unui al doilea val al pandemiei.

Business reportFoto: Colaj foto

Programul IMMInvest la zi: 582 de companii au primit finanţare în valoare totală de 500 mil. lei. Cele 582 de dosare de la IMM-uri, cu o finanţare totală de 500 milioane lei, au fost aprobate de 10 dintre cele 22 de bănci înscrise în programul IMM Invest, a mai explicat directorul general al FNGCIMM. Banca Transilvania, una dintre cele 22 de bănci înscrise în programul IMM Invest, a primit 22.000 de so­li­citări de cre­dit de la IMM-urile din program, majo­ritatea fiind de la com­panii de dimen­siuni mici, spune Tiberiu Moisă, director ge­neral ad­junct, Mid Corporate & IMM la Banca Transilvania, scrie Ziarul Financiar.

Programator de la 15 ani. Tudor Coman, are 17 ani şi este cel mai tânăr angajat al Adobe România. Cum a reuşit şi cum arată o zi din viaţa sa. Tudor Coman este elev în clasa a XI-a, are 17 ani împliniţi de curând şi de la 15 ani lucrează în cadrul Adobe România într-o echipă de cercetare și dezvoltare. Este poate printre foarte puținii elevi angajați de o companie multinațională la noi în ţară. Lucrează la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei în online video şi spune că a ajuns în companie "dintr-o întâmplare", însă atmosfera de acolo l-a convins să rămână, notează Economica.net.

Programul oficial de convergență 2020: Deficit bugetar de 6,7%, contracție economică de 14,4% în T2. Deficitul bugetar calculat pe metodologia europeană ESA este prognozat pentru finalul anului 2020 la 6,7% din PIB, în creştere cu aproximativ 2,4 puncte procentuale faţă de nivelul din 2019, ca urmare a majorării cheltuielilor la 39,5% din PIB şi a veniturilor la 32,7% din PIB, potrivit Programului de convergenţă 2020, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). “Estimările privind veniturile şi cheltuielile bugetare sunt afectate de perspectivele privind desfăşurarea crizei de sănătate publică şi implicaţiile economice ale acesteia. În acest context, deficitul bugetar ESA prognozat pentru finalul anului 2020 este de 6,7% din PIB, în creştere cu aproximativ 2,4 puncte procentuale (pp) faţă de nivelul din 2019”, se arată în documentul citat de Cursdeguvernare.ro.

Adrian Oros: N-a mai fost de 50-60 de ani o secetă ca acum. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că o secetă ca aceea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani şi că încearcă să-i obişnuiască pe fermieri să-şi asigure culturile. “E o secetă extremă şi puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluţiei pandemiei COVID. (…) Secetă ca anul acesta, spun specialiştii, n-a fost de 50-60 de ani”, a afirmat Adrian Oros, scrie Financial Intelligence.

Carantina totală nu mai e privită ca o soluție în faţa unui al doilea val al pandemiei. Guvernele lumii au răspuns, cu mici excepţii, pandemiei cu o carantină totală. Specialiştii în medicină susţin că, astfel, au fost salvate vieţi, finanţiştii afirmă că măsura a afectat grav economia globală. Cum primul val al epidemiei noului coronavirus a trecut şi al doilea se prefigurează la orizont, au reapărut, firesc, discuţiile legate de închiderea graniţelor şi a oamenilor în propriile case. Cetăţenii "strâmbă din nas" la o astfel de perspectivă, oamenii de afaceri afirmă că acest lucru îi va ruina, politicienii nu mai sunt atât de entuziasmaţi de această măsură. Primul din cea din urmă categorie care afirmă acest lucru public este preşedintele SUA, Donald Trump, care a declarat că, dacă un al doilea val al epidemiei noului coronavirus va afecta din nou Statele Unite ale Americii, atunci nu va mai încerca să închidă din nou ţara: "Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul. Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge", scrie Bursa.ro.