​Reorganizarea Ministerului Finanțelor, propusă de ministrul Florin Cîțu și apoi adoptată de Guvern, a întâmpinat o problemă. A fost suspendată, de Curtea de Apel București, desfiinţarea Direcţiei Generale Juridice şi înlocuirea acestei structuri cu două noi structuri - Direcţia Juridic şi Reglementare şi Direcţia Contencios. Asta până se va pronunța pronunţa instanţa de fond.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

De asemenea, Guvernul a fost pus la plata sumei de 4.020 lei cheltuieli de judecată.

Guvernul poate face recurs în termen de 5 zile.

Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a unei cereri făcute de Ciprian Badea, care conducea Direcția Generală Juridică.

Reorganizarea Ministerului Finanțelor a fost adoptată de Guvern de două ori: prima dată pe 7 mai, iar apoi pe 14 mai. Asta pentru că, potrivit unor surse din Ministerul Finanțelor, s-au plâns unele persoane că nu s-a respectat termenul dezbaterii publice. În Monitorul oficial a apărut pe 18 mai.

Premierul Ludovic Orban a avut o reacție pe această temă:

  • Este vorba de o suspendare decisă până la judecarea pe fond. Sigur, nu pot să nu îmi pun întrebări: Ce treabă există în această procedură? Eu cred că managementul unui minister trebuie să-și organizeze ministerul așa cum consideră necesar.
  • Nu suntem la primele astfel de decizii și aici chiar îi îndemn pe judecători să judece cu mai multă atenție pentru că în elaborarea hotărârilor de Guvern, de organizare și funcționare ale Ministerelor, ale autorităților administrației centrale, conducătorii acestor instituții au posibilitatea legală de a-și organiza activitatea în departamente, direcții, așa cum consideră ei că este bine.
  • Dacă în felul acesta se suspendă hotărâri de Guvern privitor la reorganizarea unor ministere, reforma în administrație va fi întârziată pentru că cine știe când se va ajunge la judecarea pe fond.
  • Suspendarea unui act normativ sau a prevederilor legate de Direcția juridică nu mi se pare corectă.