Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,3%, în primele 5 luni din acest an comparativ cu perioada similară din 2019. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+58,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+58,1%) şi la construcţiile noi (+9,1%).

Constructii de locuinteFoto: Hotnews

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel:

• lucrările de construcţii inginereşti (+39,7%)

• clădirile rezidenţiale (+19,2%)

• clădirile nerezidenţiale (+4,0%).

În luna mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă cu 7,9%.

Creşterea este evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,8%), lucrările de construcţii noi (+7,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: construcţiile inginereşti (+9,1%), clădirile nerezidenţiale (+7,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,4%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, spune INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 11,7%, în mai.

Au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+58,7%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+39,1%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+26,4%) şi clădirilor rezidenţiale (+12,0%). Volumul lucrărilor de construcții la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 6,7%.