​Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar putea lansa emisiuni de obligațiuni pe bursă, spre finalul acestui an sau la începutul anului viitor, după cele trei lansate recent, reiese din declarațiile ministrului lui Florin Cîțu. De asemenea, el s-a arătat susținător al unei eventuale listări a companiei Hidroelectrica.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Vom continua acest program (Fidelis n.r.) prin BVB. Vom vedea când, dacă spre finalul anului sau în prima parte a anului viitor”, a spus Cîțu, într-o conferință organizată de publicația online Financial Intelligence.

Alte declarații:

• Discutăm cu ASF o strategie pentru piața de capital. Suntem implicați discutam cu ASF și Bursa de Valori pentru a atrage emitenți și clienți.

• Problema clienților a fost rezolvată cu trecerea la statutul de piață emergentă.

  • Facem analiza cu noul președinte al ASF a modului în care se impozitează, în care oamenii relaționează cu Bursa. Vom vedea ce motivații putem să găsim pentru a atrage cât mai mulți oameni pe piața de capital
  • E momentul ca aparatul public să fie eficient. Mă interesează să avem un aparat administrativ eficient.
  • Relația cu statul să poți să o faci de la distanță. Am eliminat cozile de la ANAF.
  • Despre o eventuală listare a Hidroelectrica: Din punctul meu de vedere ar trebui redeschisă (discuția cu privire la listarea Hidroelectrica n.r.). În parlament socialistii au trecut un proiect de lege populist. Ceea ce s-ar fi întâmplat cu Hidroelectrica pe piața de capital era o capitalizare a companiei, nu o vânzare. Nu era ce au făcut pesediștii: privatizare unde vindeai activul și nu-l mai vedeai. Socialiștii au făcut asta și avem exemple multiple de privatizări făcute în special rușilor. Aici era o capitalizare, asta înseamna că veneau investitorii și puneau bani în companie, în Hidroelectrica, bani pe care mai departe îi investește pentru ca noi să beneficiem de servicii mai bune. Nu este o vânzare străinilor, înseamnă o capitalizare.