​​Activitățile aducătoare de bani rapizi (sau risipitoare de ei, depinde din ce unghi privești) se recuperează cel mai rapid, potrivit datelor transmise marți de Institutul Național de Statistică, odată cu publicarea comunicatului privind serviciile de piață prestate populației. Urmează activitățile legate de serviciile de cazare turistică și cele ale agențiilor turistice. Cea mai lentă revenire o înregistrează frizeriile și coafurile (creștere de 5% față de iulie, dar cu circa 25% sub nivelul din iulie 2019). De asemenea, vânzările de autoturisme (noi și second), activitățile service-urilor auto și vânzările de piese auto au crescut și ele în iulie (față de iunie) cu cifre în jurul a 10% fiecare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce mai arată datele INS:

  • În luna iulie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.
  • Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 47,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 29,4%.
  • Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 0,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,1%.
  • Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut, atât ca serie brută cu 24,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 30,8%.
  • În perioada 1.I-31.VII.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada 1.I-31.VII.2019 atât ca serie brută cu 14,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%.

În perioada 1.I-31.VII.2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de perioada 1.I-31.VII.2019 atât ca serie brută cu 36,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 35,6%.