Începând cu 1 octombrie 2020, Fundația Romanian Business Leaders, singura organizație de business centrată pe dezvoltarea de proiecte concrete pentru România în domeniile educației, antreprenoriatului și bunei guvernări, va fi condusă de Alina Burlacu, în calitate de Director General, arată un comunicat sosit din partea organizației.

Alina BurlacuFoto: Hotnews

În timpul mandatului său Alina și-a propus creșterea capacității organizației de a dezvolta proiecte de educație, antreprenoriat și politici publice care să facă România o țară mai bună pentru business și pentru români, de a crea un cadru de dezbatere și discuție privind temele majore care impactează mediul de business și de a asigura o voce reprezentativă pentru antreprenorii din România în dialog cu autoritățile publice și factorii de decizie.

Anterior, Alina a activat timp de 4 ani tot în cadrul Fundației, în funcția de Community Manager și Coordonator al Summit-ului, evenimentul central al comunității Romanian Business Leaders, ajuns deja la a 9-a ediție. Alina este licențiată în Științe Politice și Administrație Europeană și în ultimii 10 ani a colaborat în calitate de trainer cu numeroase organizații din afara țării precum și cu o serie de companii de top din România. Are de asemenea, o vastă experiență de management prin coordonarea și implementarea unor proiecte de democrație participativă și cetățenie activă, precum și ca mentor în programele Future Makers și Social Impact Award. În perioada iulie 2018 - iulie 2019 a fost curator al Global Shapers Bucharest Hub, parte a Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum.

Alina crede cu tărie că “prosperitatea este generată prin comunități naționale și regionale de oameni care „fac” și nu mai așteaptă „să se facă” sau „să facă alții”. Rolul nostru la RBL este să asigurăm acele contexte în care liderii din business învață unii de la alții, se sprijină reciproc,

generează și se implică activ în proiectele Fundației și cele ale partenerilor și sunt o voce puternică a capitalului mic și mare din România.”

“Preluarea conducerii executive a Fundației de către Alina este consecință firească a rezultatelor excelente obținute de ea și echipele pe care le-a coordonat în toate proiectele în care s-a implicat. Calitățile de leadership și spiritul de echipă demonstrate până acum ne întăresc încrederea în capacitatea Alinei și a echipei executive de a naviga, cu siguranță și curaj, alături de membrii și simpatizanții comunității RBL, prin momentele dificile de criză sanitară și economică cu care se confruntă România, alături de toate celelalte țări ale lumii, spre îndeplinirea misiunii Romanian Business Leaders.” a declarat Dragoș Roșca, Președintele Fundației.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și șefi de companii din mediul de business privat. RBL face România o țară mai bună pentru business și pentru români, prin proiecte care îmbunătățesc antreprenoriatul, educația și bună guvernare în România. Proiectele RBL sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 200 de membri, antreprenori și executivi de top din România.

Proiectele RBL pentru antreprenoriat urmăresc să dezvolte capitalul românesc și construiesc comunități cu spirit antreprenorial în diferite medii. Antreprenoria construiește o comunitate de 1.000+ antreprenori scaleup și startup care primesc prin RBL educație și mentorat. ScaleOut aduce împreună 1.000+ antreprenori care vor să-și extindă afacerile în piețe internaționale și care primesc prin RBL sfaturi de la cei care au făcut-o deja. RePatriot construiește o comunitate de 6.500+ antreprenori și români cu spirit antreprenorial din diaspora care primesc prin RBL acces la oportunități de parteneriat și investiții în țară. Iar Antreprenorești construiește o comunitate de sute de antreprenori și români cu spirit antreprenorial din mediul rural, care primesc prin RBL mentorat și conexiuni prin care dezvoltă economia comunelor în care trăiesc.

Proiectele RBL pentru educație cresc calitatea profesorilor din România și viitoarele generații de antreprenori. Proiectul MERITO construiește o comunitate de sute de profesori cu vocație care primesc prin RBL recunoaștere publică și încredere. SuperTeach construiește o comunitate de mii de profesori deschiși la minte care primesc prin RBL inspirație, încredere și acces la bune practici. Vreau să fiu Antreprenor și Insights construiesc 15 comunități active de tineri pasionați de antreprenoriat și inspiră zeci de mii de liceeni să gândească antreprenorial. Iar Antrenament

pentru Viitor construiește o comunitate de sute de liceeni care sunt orientați în carieră și puși în contact cu interesele lor profesionale, job-uri și organizații.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă privată, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi al cărui scop este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care auimpact asupra climatului economic și de afaceri din România.

Fundația este condusă de un consiliu Director format din 13 membri: Dragoș Roșca – Delta Asset Invest (președinte), Marius Ștefan – Autonom (vice-președinte), Dragoș Petrescu – City Grill (vicepreședinte), Dan Berteanu – Equatorial, Andreea Roșca – The Vast and The Curious , Florin Furdui – Portland Trust, Dan Isai – Salad Box, Mădălina Marcu – Asociatia de Relații Comunitare, Dragoș Neacșu, Sergiu Neguț – Fintech OS, Felix Pătrășcanu – FAN Courier, Măriuca Talpeș – Intuitex și Laura Florea – Point Public Affairs. Echipa executivă a Fundației este formată în acest moment din 12 tineri profesioniști.