Anul 2020 a fost frustrant, extrem de frustrant, este de părere Florin Dănescu, președinte executiv la Asociația Română a Băncilor (ARB). „Noi, industria bancară am intrat în acest an cu anumite teme: legislație, anti-populism, agendă digitală, educație financiară, intermediere financiară. Frustrant pentru că toate aceste teme s-au dovedit extraordinar de importante în acest an. Ar fi putut constitui o experiență istorică dacă s-ar fi ținut seama de mai mulți ani de aceste teme. Ne-ar fi găsit mai pregătiți și mai responsabili, exigenți, mai stăpâni pe noi, mai controlați”, a spus el, într-o conferință organizată de Oxygen Events.

Florin DanescuFoto: Agerpres

• „În filmul Kill Bill, e întrebat unul dintre actorii principali care e cel mai important lucru din lume. La început răspunde că regulile, apoi se corectează și spune: Ba nu, respectarea lor.”

„Cred că ăsta este un centru puternic și pentru noi, românii. Avem foarte multe reguli. Atât de multe încât nu știm pe unde sunt regulile. Nu știm să le respectăm”, a spus el.

El crede că agenda digitală a venit extrem de puternic peste noi și rămânem în continuare țara în care nu putem să promovăm semnătura electronică la nivelul la care ar trebui.

„Suntem obișnuiți să spunem despre cât de buni suntem în acest domeniu. Vedem viitorul, dar uităm că nu avem bazele doar pentru a începe discuția. Degeaba avem oameni, tehnologie, cunoaștere, cât timp nu putem să le aplicăm”, a precizat Dănescu.