Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat, şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată, marţi, în Monitorul Oficial, scrie Agerpres. Prin alte decizii, şeful Executivului a aprobat eliberarea din funcţie a mai multor consilieri de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Tănase Stamule, Radu Nicolescu, Ionel Roiban, Sebastian Bodu, Dan Ştefan Meran, Vlad-Adrian Ţone.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul Ludovic Orban îl numise pe Daniel Dragoș Tănăsoiu în funcția de șef al Corpului de Control al prim-ministrului, în locul lui Constantin Robu, care fusese eliberat din funcție.

Dragoș Tănăsoiu a fost mai mulți ani secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În august 2017, Libertatea scria că o angajată a ANRE l-a reclamat pe acesta la Comisia de Etică pentru "comportament neadecvat".

Potrivit declarațiilor de avere, Dragoș Tănăsoiu avea venituri la ANRE de peste 230 mii lei pe an, la care se adăugau venituri de peste 120 mii lei de la Compania Națională Aeroporturi București, din funcția de șef comunicare.

Dragoș Tănăsoiu a fost în perioada guvernării Tăriceanu șeful direcției privatizare în Ministerul Transporturilor. Anterior, deținuse funcția de consilier în Consiliul General al Primăriei Capitalei din partea PD.