Decizia BNR va contribui la persistenta costurilor reale de finantare in economie la un nivel redus (economist-șef)
Decizia BNR va contribui la persistenta costurilor reale de finantare in economie la un nivel redus/accesibil pe termen scurt, cu impact de sustinere pentru procesul de relansare economica in urma incidentei crizei sanitare (cea mai severa din ultimul secol).
In scenariul macroeconomic central prognozam cresterea preturilor de consum (pe indicele armonizat UE) cu un ritm mediu anual de 2,5% in perioada 2020-2022, cu perspectiva unei accelerari in 2021, dupa decelerarea din 2020 (determinata de incidenta pandemiei si consecintele acestui soc fara precedent). In ceea ce priveste perspectivele de politica monetara ne asteptam la continuarea abordarii acomodative pe termen scurt. Comunicatul detaliat si stenograma sedintei de politica monetara de astazi vor oferi indicii suplimentare cu privire la perspectivele de politica monetara pentru trimestrele urmatoare, mai spune Radulescu.
- +1 (1 vot)Inseamna ca e rau! (Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 1:25) Beer-gummy-bear [utilizator]Daca BNR nu a redus rata dobanzii de politica monetara, chestiune dupa care schiorlaia toata lumea, pe motiv ca: "sa isi mai pastreze munitie pt interventii", inseamna ca treaba nasoala abia acum incepe! O inflatie pe traiectorie descendenta inseamna ca preturile scad pt ca lumea nu cumpara iar producatorii/comerciantii reduc pretul ca sa supravietuiasca.raspunde trimite

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?