Pensionarii care suferă de invaliditate primesc gratuit, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, bilete de tratament balnear (conf. Legii 263/2010 – pot beneficia cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești și asigurații sistemului public de pensii și pensionarii, pe lângă cei care suferă de invaliditate). În 2021 se vor acorda 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, conform unui proiect al Ministerului Muncii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiect bilete tratament balnear 2021

Diferența de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2020, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, pentru 3 ani.

Prin proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, deși nu este public încă, s-au prevăzut sumele cu această destinaţie, valoarea totală fiind de 417 milioane lei.

Conform notei de fundamentare, numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.