Românii vor putea subscrie pentru titluri de stat Fidelis în perioada 1-19 martie, ce vor fi listate la Bursa de Valori București (BVB), potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor. Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 2,85% pentru scadența de 1 an, 3,10% pentru scadența de 3 ani și de 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadențã de 5 ani.

Ministerul FinantelorFoto: Ministerul Finantelor Publice

La fel ca anul trecut, valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Pentru subscrierea inițialã a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.

Conform sursei citate, dobânzile anuale oferite pentru titlurile de stat destinate populației sunt stabilite peste nivelul randamentelor titlurilor de stat care sunt în prezent cotate pe piața secundarã interbancarã, iar veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Bãncile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã și B.R.D. – Groupe Société Générale.