Ministerul Finanțelor va aloca banii necesari pentru plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătății, se arată într-o poziție publicată pe pagina de Facebook a instituției. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat luni că nu au fost plătite la timp acele cadre medicale, iar această problemă este la nivelul întregii țării.

Ministerul FinantelorFoto: Ministerul Finantelor Publice

Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță susține că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă. Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare, au precizat oficialii instituției, la solicitarea HotNews.ro.

"Sunt semnale primite de mine în ședințele cu reprezentanții centrelor de vaccinare din județe. Este o solicitare pe buna dreptate a personalului care se ocupă de vaccinare, pentru că se așteaptă destul de mult timp să fie făcute plățile", a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Citește și:

UPDATE Valeriu Gheorghiță: În niciun centru de vaccinare nu a fost plătit la timp personalul / Ministerul Sănătății spune că va plăti săptămâna viitoare personalul din centre