În acest moment, peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice și juridice, s-au conectat în total pe platformă, a anunțat joi Ministerul Finanțelor Publice. Demersul de înrolare în SPV automatizează schimbul de date fiscale și eliminarea depunerii fizice a anumitor declarații lunare specifice.

Ministerul FinantelorFoto: Ministerul Finantelor Publice

Prin înrolarea în SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi:

• o bază de date complexă cu informații din sfera obligațiilor fiscale;

• accesul facil la acte administrativ fiscale și alte documente;

• acces servicii electronice specifice.

„Faptul că românii înțeleg avantajele rezultate din înscrierea în SPV este de apreciat. Suntem într-un grafic ascendent în ceea ce privește procesul de digitalizare a administrației fiscale și încurajez, în continuare, cât mai mulți contribuabili să se înscrie pe platformă. Este vorba despre foarte mult timp câștigat și un acces facil la acte administrativ-fiscale și alte documente de interes. Împreună cu echipa din Ministerul Finanțelor, urmărim să identificăm și să implementăm o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare și autentificare în platformă, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am încredere că ANAF va găsi cele mai bune soluții pentru modernizarea și creșterea atractivității SPV, astfel încât din ce în ce mai mulți români să adere la această platformă digitală pusa la dispoziție de Ministerul Finanțelor și ANAF”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Înscrierea în SPV, parte a procesului de digitalizare a administrației publice, este un proces care eficientizează interacțiunile dintre stat și contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativă a contribuabililor este ușurată, întregul proces desfășurându-se într-un spațiu transparent.