Primele primite de cei mai importanți finanțiști britanici ar putea fi condiționate de obiectivele de implementare a „diversității” și consiliile de administrație ale băncilor ar putea fi obligate să adopte noi ținte în acest sens, relatează Bloomberg.

BarclaysFoto: Ashok Saxena / Alamy / Profimedia Images

Directorii instituțiilor financiare ar putea deveni de asemenea responsabili direct de incluziunea din cadrul companiilor lor, potrivit unui raport întocmit de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) și Autoritatea de Reglementare Prudențială (PRA).

„Deși în ultimul deceniu unele progrese au fost înregistrate pentru îmbunătățirea diversității și incluziunii în părți ale sectorului serviciilor financiare, discuția este încă în fazele sale incipiente și are nevoie de mai multe lucruri făcute pentru a accelera progresul”, afirmă Sam Woods, chief executive officer la PRA.

„O lipsă a diversității de gândire poate duce la o lipsă a provocării punctelor de vedere și stilurilor de muncă acceptate, ceea ce compromite siguranța și soliditatea firmelor”, a adăugat acesta.

O consultare cu privire la idei se va întinde pe 30 de septembrie, aceasta fiind cea mai nouă tentativă a autorităților de reglementare de a încuraja o gamă mai largă de persoane de a se alătura și conduce industria.

Deși firmele mari au deja ținte de promovare a femeilor în poziții de conducere, noile obiective propuse ar urma să vizeze și alte grupuri slab reprezentate și să includă și companiile mai mici și alte posturi, nu doar cele din partea superioară a organigramei companiilor.

Cele două autorități de reglementare au afirmat că nu vor să impună regulile legate de condiționarea primelor de măsurile de diversitate și au subliniat că unele companii deja țin cont de acest obiectiv când calculează plata CEO-ului și stabilirea fondului general de prime.

Potrivit raportului, autoritățile ar putea de asemenea ține cont de diversitatea unei companii când investighează anumite cazuri de posibile rele practici non-financiare.

Nikil Rathi, chief executive officer al FCA, a avertizat în luna martie că firmele care vor să se listeze pe bursa de la Londra ar putea să fie obligate să accepte cote de diversitate pentru consiliile de administrație.

Citește și: