Ministerul Muncii, Curtea de Conturi și Senatul ar putea avea bugetele diminuate la prima rectificare bugetară din acest an, conform unui draft al bugetului obținut de HotNews.ro. Astfel, Ministerul Muncii va pierde 2,78 miliarde lei, Curtea de Conturi (organul care controlează cum se cheltuiesc banii statului) pierde 10 milioane lei, iar Senatul – 3,9 milioane lei. Premierul Florin Cîțu a transmis, miercuri, pe Facebook, că nu va accepta solicitări pentru alocare suplimentară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Draft rectificare bugetara 2021

Instituțiile ale căror bugete vor crește cel mai mult:

Ministerul Sănătății: +3,5 miliarde lei

Ministerul Finanțelor – Acțiuni generale: +3 miliarde lei

Ministerul Dezvoltării: +1,84 miliarde lei

Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene: +760,1 milioane lei

Minsterul Energiei: +650,5 milioane lei

Ministerul Mediului:+533,8 milioane lei

Ministerul Transporturilor: +322,6 milioane lei

Rectificarea bugetară ar putea fi una pozitivă, cu un plus de 8,99 miliarde lei pe cheltuieli. Evident, va fi vorba de deficit bugetar, adică împrumuturi. Probabil va fi o estimare mult mai mare a creșterii economice, ceea ce va duce la un procent apropiat al deficitului, în jurul celui anunțat când s-a realizat bugetul.

Cîțu: Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară

  • "Cer responsabiltate și performanță de la miniștri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți", a scris premierul pe Facebook, miercuri după-amiază.