Loteria de vaccinare are duminică prima extragere. Ce trebuie să știi dacă vrei să participi și ce premii sunt

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Joi, 30 septembrie 2021, 11:08 Economie | Finanţe & Bănci


Loteria vaccinarii
Foto: Pixabay
Ordinul prin care “se dă drumul” Loteriei de Vaccinare a fost publicat în Monitorul Oficial. Cei interesați să participe vor trebui să parcurgă niște pași în acest sens. HotNews.ro a realizat un mic ghid pe înțelesul tuturor. Prima extragere are loc chiar duminica aceasta, iar înscrierea e de mâine – vineri – 1 octombrie.

UPDATE: Autoritățile au anuntat că persoanele interesate se pot înscrie de astăzi, începând cu ora 12:00. (Adică mai devreme decât scrie în ordinul din Monitorul oficial)

Unde se va face înscrierea și cine poate participa


Înscrierea la Loteria de vaccinare se va face pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele cu schemă completă de vaccinare, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului.

Pe scurt: Oricine este vaccinat cu schema completă se poate înscrie.

Pașii de înscriere


1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;
3. verificare e-mail: link de autentificare;
4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;
5. accesare buton „Autentificare”,
6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care
se va înregistra participarea la loterie;
7. accesare buton „Vizualizare certificat”;
8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile
de participare”
9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

Ce va primi participantul după înscriere


Acesta va primi un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație.

Înscrierea pornește cu numărul de ordine 1, pentru primul participant înscris, și continuă până la finalizarea Loteriei de vaccinare, respectiv până la data de 31.12.2021, ora 12:00.

Numărul de ordine alocat se transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro

Cine face extragerea


Extragerea va fi făcută de către Loteria Română.

Extragerile se vor efectua cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1—9.999.999.

Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel încât extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților
la cifra milioanelor, după caz, pentru a fi respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte.

Extragerile săptămânale


Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

• Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Extragerile lunare


Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.

Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14. La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Extragerile finale


Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Premiile: sume în bani


La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

• 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
• 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
• 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei, care vor avea loc în data de 31 decembrie 2021.

Fiecare participant la Loteria de vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii:

1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

De unde se vor ridica premiile


Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal, în intervalul marți—vineri, între orele 9,00—14,00, de la casieriile Loteriei Române:

• premiile în valoare de 10.000 lei — de la unitățile teritoriale ale Loteriei Române;
• premiile de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei — de la aparatul central al C.N.L.R. din București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sectorul 4.

ATENTIE: Solicitarea de a primi banii se va face până la data maximă de 31 ianuarie 2022. După expirarea termenului, participantul câștigător pierde dreptul de a mai obține premiul.

În ce perioadă se va desfășura loteria


Loteria de vaccinare se desfășoară în perioada 3 octombrie 2021 — 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

• 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână;
• 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună;
• 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.


Când are loc prima extragere


Prima extragere va avea loc duminica aceasta.

Persoanele interesate trebuie să se înscrie începând de vineri, 1 octombrie, până la ora 12. Probabil se deschide înscrierea începând cu miezul nopții.

UPDATE: Ministerul Sănătății informează pe pagina de Facebook ca persoanele interesate se pot înscrie de joi, începând cu ora 12:00. Adică mai devreme decât scrie în ordinul din Monitorul Oficial.

Calendarul extragerilor

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

50805 vizualizari

 • -5 (11 voturi)    
  nu merge (Joi, 30 septembrie 2021, 11:38)

  razvangrig [utilizator]

  Din pacate, cel putin momentan pare ca nu este disponibila aceasta functie pe site-ul mentionat
  Am parcurs toti pasii pana la nr8.
  De acolo nu mai apare nimic din ce este mentionat
  • +5 (11 voturi)    
   Cititi cu atentie (Joi, 30 septembrie 2021, 11:53)

   PaulLol [utilizator] i-a raspuns lui razvangrig

   In articol scrie "iar înscrierea e de mâine – vineri – 1 octombrie."
   • +1 (7 voturi)    
    Cum adica? (Joi, 30 septembrie 2021, 12:33)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui PaulLol

    "9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R."
    Pai cum naiba sa imi "publice" datele personale pe 3 site-uri!!!! Ori e o greseala de exprimare, ori sunt complet nebuni!
    • +1 (5 voturi)    
     Ai dreptate, (Vineri, 1 octombrie 2021, 11:15)

     lucianghe [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

     mai ales ca in datele tale personale mai este mentionata si o blenoragie veche, netratata, care s-a cronicizat !
   • -1 (3 voturi)    
    acum (Joi, 30 septembrie 2021, 12:47)

    metri [utilizator] i-a raspuns lui PaulLol

    FUNCTIONEAZA
  • +1 (1 vot)    
   A mers... (Joi, 30 septembrie 2021, 12:18)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui razvangrig

   Probabil e un cache nesters...
 • 0 (6 voturi)    
  info (Joi, 30 septembrie 2021, 11:38)

  adivictor [utilizator]

  nu exista nicio optiune din cele mentionate la pct 8,9,10
  • +3 (3 voturi)    
   Vedeti mai jos de ce, in teorie. (Joi, 30 septembrie 2021, 11:53)

   fbh [utilizator] i-a raspuns lui adivictor

   In practica vom vedea maine.

   "Când are loc prima extragere

   Prima extragere va avea loc duminica aceasta.

   Persoanele interesate trebuie să se înscrie începând de vineri, 1 octombrie data începerii înscrierilor — 1 octombrie 2021, până la ora 12. Probabil se deschide înscrierea începând cu miezul nopții."
   • +1 (1 vot)    
    merge (Joi, 30 septembrie 2021, 12:41)

    adivictor [utilizator] i-a raspuns lui fbh

    am reusit inscrierea
   • +1 (1 vot)    
    merge azi (Joi, 30 septembrie 2021, 12:46)

    adivictor [utilizator] i-a raspuns lui fbh

    functioneaza, deja sunt 1000
 • -4 (6 voturi)    
  Se poate inregistra oricine? (Joi, 30 septembrie 2021, 11:45)

  _0N_ [utilizator]

  A functionat pana la pasul 7 din lista dvs, cand am ajuns la pasul 8, imi afisaza pe ecran certificatul de vaccinare dar nu apare pe nicaieri optiunea "De acord cu regulamentul și condițiile de participare". Am dezactivat add-block, am incercat 3 browsere de windows (Edge, Chrome, Opera) si nu-mi apare optiunea. Sigur poate participa oricine sau conteaza data vaccinarii?

  Redacția: Înscrierea începe vineri – 1 octombrie, este precizat în articol.
  • +2 (2 voturi)    
   A MERS ! (Joi, 30 septembrie 2021, 12:20)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui _0N_

   Stergeti cache-ul ca e ceva ramas de la generarea certificatuluui, care nu are optiuni de inscriere la loterie.
   • +1 (1 vot)    
    a mers si la mine (Joi, 30 septembrie 2021, 17:44)

    _0N_ [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    A mers si la mine, fara sa sterg cache. Probabil ca i-au dat drumul azi dupamasa.
 • -3 (19 voturi)    
  bani de loterie sunt (Joi, 30 septembrie 2021, 11:46)

  Itsoc [utilizator]

  cam cati bani s-au bagat in spitale? cam cate paturi noi s-ar fi cumparat cu banii de loterie?

  toata pandemia asta e o gluma macabra.
 • -4 (4 voturi)    
  Loterie Covid (Joi, 30 septembrie 2021, 12:02)

  Vald [utilizator]

  Pe site nu apar optiunile:
  8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile
  de participare”
  9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
  10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”
  De la "Vizualizare certificat" nu mai poti face nimic.
 • -3 (5 voturi)    
  completare info (Joi, 30 septembrie 2021, 12:06)

  adivictor [utilizator]

  pasii mentionati nu sunt suficienti deoarece nu apar optiunile pct 8-10, dar daca se genereaza din nou alt certificat (deci unul nou chiar daca il aveati emis) apoi se face un nou loging atunci e ok
  • +5 (7 voturi)    
   "loging" (Joi, 30 septembrie 2021, 12:39)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui adivictor

   Prietene, ti-au raspuns oamenii, altuia ca tine i-a raspuns chiar redactia... Da tu chiar nu vrei sa citesti nimic? Nici macar raspunsurile la comentarii? Apoi pt ce mai comentezi?!
   Dar se vede ca nu doar procesul de inscriere se plafoneaza pt tine, din moment ce faci lucrurile astea si mai si scrii: "loging"!
   Nu ai vrea sa nu mai contribui la fata aia urata a Romaniei?!
 • +6 (6 voturi)    
  Loteria Româna si transferul bancar (Joi, 30 septembrie 2021, 12:13)

  vlad.pe [utilizator]

  Loteria Româna nu a auzit de transfer bancar si pentru ridicarea premiului trebuie sa mergi la CASERIE in Bucuresti pentru premiile mari.
  • +3 (3 voturi)    
   Chiar sunt curios (Joi, 30 septembrie 2021, 13:53)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   La casierie iti da premiul cash?
   Serios ca daca as castiga unul din premiile mari si ar trebui sa ma duc la casierie in Bucuresti, as lua si un geamantan cu mine. Si daca e sa caraie, le zic: IBAN-ul il puteam transmite si telefonic/prin email. Din moment ce a trebuit sa vin aici (in provincie de ce e limita la 10.000?) inseamna ca e nevoie de prezenta mea fizica pentru a ridica premiul. Hai, umpleti gemanatanul!
   • +4 (4 voturi)    
    Cica... (Joi, 30 septembrie 2021, 16:37)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    Din cate am inteles eu, iti dau premiul sub forma de cec dupa validarea biletului. Trebuie sa fii acolo cu buletinul sa stie in numele cui fiscalizeaza premiul...
    Apoi cica ar trebui sa mergi la CEC Bank sa iti faci un cont, daca nu ai unul deja, si sa incasezi in cont banii de pe cecul fizic...
    Cel putin asa e pt premiile loto...
 • 0 (0 voturi)    
  Merge (Joi, 30 septembrie 2021, 12:17)

  VulpeaBatrana [utilizator]

  Daca nu apare optiunea si aveti deja certificatul generat in prealabil, apasati pe "certificat nou". Banuiesc ca se intampla ceva apel secundar catre server sau stergere de cache, cert este ca am avut aceeasi problema si a mers asa.
 • -1 (5 voturi)    
  Problema e alta, loteria nu e loterie (Joi, 30 septembrie 2021, 12:22)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Cu bile si dispozitive controlate electronic, va castiga exact cine trebuie.

  In sistem se stie clar cine-ce numar a primit, asa ca se poate dirija extragerea la fix...
 • +1 (3 voturi)    
  Era mai buna o extragere ca la ElGordo (Joi, 30 septembrie 2021, 12:25)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Cu bile de metal amestecate in cusca, de la 00 la 99 si extrase pe rand: zeci-unitati, mii-sute, sute de mii-zeci de mii etc.
  Adica de exemplu : 09, 12, 74, care ar insemna
  741209.
  FARA ELECTRONICA !
  • +3 (5 voturi)    
   Buna idee (Joi, 30 septembrie 2021, 13:55)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Daca imi explici si mie cum extragi numarul 5 din 1.200.000 de numere. Si bineinteles, toate numerele trebuie sa aiba aceeasi probabilitiate.
   • +1 (1 vot)    
    Pai am explicat (Vineri, 1 octombrie 2021, 7:40)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    Ai 100 de bile, de la 00 la 99, toate cu aceeasi probabilitate de a fi extrase.
    Se extrage bila cu zeci-unitati = 05
    Se extrage bila cu mii-sute=00
    Se extrage bila cu sute de mii-zeci de mii=00.
    Pentru ca exista peste 1.000.000 de persoane inscrise, ultima extragere, a milioanelor, va avea in urna doar bilele 00 si 01.
    Daca iese 00, numarul castigator este 5.
    Daca iese 01, numarul castigator este 1.000.005

    Nu-i asa ca e simplu ?

    E o chestie de logica si imaginatie, nimic complicat, dar totul ar fi transparent, necontrolabil, la dispozitia "norocului".

    Daca asa s-ar desfasura si extragerile curente ale Loteriei, am vedea mai des si castiguri mari, nu numai in preajma sarbatorilor. In urma cu niste ani, pe cand extragerile nu erau cu bile "electronice", se castiga lunar sau mai des la categoria I
 • -1 (7 voturi)    
  Inscriere (Joi, 30 septembrie 2021, 12:43)

  Danerazzar [utilizator]

  Mie mi-a mers, am primit si numar de participare. Voi sigur aveti certificate valabile si nu cumparate? :)))
 • +2 (4 voturi)    
  inscriere (Joi, 30 septembrie 2021, 12:44)

  adivictor [utilizator]

  deja functioneaza de azi, s-au inscris 1000
 • +2 (4 voturi)    
  Functioneaza (Joi, 30 septembrie 2021, 12:56)

  Ciulpanescu [utilizator]

  Functioneaza perfect. S-a ajuns cu numar de ordine pe la 4.000
 • +2 (2 voturi)    
  functioneaza bine (Joi, 30 septembrie 2021, 15:48)

  iuon [utilizator]

  Functioneaza bine. Deja sa ajuns la 94.000
 • +1 (5 voturi)    
  Probabil (Joi, 30 septembrie 2021, 17:34)

  Mihail. [utilizator]

  Tot masluite si astea.
  • 0 (0 voturi)    
   De ce te compromiți? (Vineri, 1 octombrie 2021, 10:21)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   Hoțul ,mereu gândește că și altul fură. Fii atent ce spui, te poate compromite pe tine, nu pe cel la care faci aluzie.
 • -1 (1 vot)    
  PS (Vineri, 1 octombrie 2021, 0:00)

  ..13 [utilizator]

  se puteau genera aleatoriu numerele pentru fiecare extragere ca sa nu fie tragere la sorti???

  stiu ca sunt softuri care dau au plaja de numere inregistrate si numarul de extrageri pot genera aleatoriu niste numere...

  Intreb si io asa intr-o doara.
  • 0 (0 voturi)    
   Tot într-o doară. (Vineri, 1 octombrie 2021, 10:23)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Contează?
 • +1 (1 vot)    
  se poate si asa? (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:34)

  adivictor [utilizator]

  din schema de participare rezulta ca dupa prima saptamana nu mai participi la extragerile saptamanale daca te-ai inscris in saptamana 1. Cam aiurea si lumea nu va stii asta. Totusi daca stergi certificatul si generezi unul nou te poti inscrie saptamanal? mai multe sanse. Sau chiar poti castiga de mai multe ori premiul saptamanal? ei zic ca doar o data..


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by