Compania de plăţi PayPal Holdings şi-a închis sâmbătă serviciile din Rusia, invocând „circumstanţele actuale”, alăturându-se multor companii financiare şi tehnologice care îşi suspendă operaţiunile pe piaţa rusă după invadarea Ucrainei, transmite Reuters, citat de News.ro

PayPalFoto: Flickr

„În circumstanţele actuale, suspendăm serviciile PayPal în Rusia”, a declarat preşedintele şi directorul general Dan Schulman într-un comunicat.

El a adăugat că compania continuă „să fie alături de comunitatea internaţională în condamnarea agresiunii militare violente a Rusiei în Ucraina”.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că PayPal va sprijini retragerile „pentru o perioadă de timp, asigurându-se că soldurile conturilor sunt dispersate în conformitate cu legile şi reglementările aplicabile”.

PayPal, care a permis doar tranzacţiile transfrontaliere ale utilizatorilor din Rusia, a încetat să accepte noi utilizatori din ţară, miercuri.

Oficialii guvernamentali ucraineni au cerut PayPal să părăsească Rusia şi să îi ajute cu strângerea de fonduri.

PayPal a declarat vineri că „de la începutul invaziei, PayPal a contribuit la strângerea a peste 150 de milioane de dolari pentru organizaţiile caritabile care sprijină eforturile de răspuns în Ucraina, unul dintre cele mai mari eforturi pe care le-am văzut într-o perioadă atât de scurtă”.

Suspendarea PayPal în Rusia se aplică şi instrumentului său de transfer de bani Xoom.

Companiile concurente Wise şi Remitly au suspendat anterior unele servicii în Rusia.