Un studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank arată că 39% dintre români rămân fără bani până la sfârșitul lunii. Asta în timp ce 28% economisesc mai puțin ori s-au oprit din economisire cu totul din cauza prețurilor în creștere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mult, 16% au declarat că au scos bani din unul sau mai multe conturi de economii în ultimele 12 luni.

„Studiul realizat în parteneriat cu cei de la Ipsos ne arată că românii au tendința să intre în economiile lor pentru a face față cheltuielilor curente. De asemenea, studiul ne indică o încetinire a numărului de clienți care încep să economisescă deși ne aflăm sub media europeană la acest capitol. Pe de-o parte, românii au nevoie de instrumente de economisire care să fie motivante, flexibile și ușor de accesat”, spune Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank.

ING Bank a crescut dobânzile acordate pentru conturile de economii în lei la 0,75% pe lună, însă inflația ”înghite” cu asupră de măsură această creștere.

Pe fondul inflației, aproape jumătate dintre romani spun că sănătatea lor financiară a fost afectată în ultimul an, iar 40% simt că se află în urmă cu finanțele personale. În ceea ce privește felul în care văd românii evoluția situației financiare în gospodăriile lor, părerile sunt împărțite. 34% spun că se va înrăutăți în următoarele 12 luni, în timp ce 36% susțin că situația lor va rămâne aceeași.