Nu mai vreau ca cineva să reclame că ANAF s-a dus și a făcut o tanti care vindea pătrunjel la colțul străzii să plângă și să facă un infarct, a declarat șeful Fiscului, Lucian Heiuș.

Lucian HeiusFoto: Hotnews

De asemenea, a precizat că nu mai vrea ca ANAF să închidă ochii când este adus „TIR-ul încărcat cu marfă adusă de nu știu de unde sau nu se duce în piața de flori când se descarcă TIR-urile întregi, dar te duci dimineața sau la prânz la cineva care vinde trei lalele, dar ai uitat să-l prinzi pe ăla care a adus 3 TIR-uri de lalele”.

La numărul de telefon (0723.568.179) pentru sesizarea abuzurilor ANAF au fost peste 100 de apeluri.

„Consiliera mea cu șeful de cabinet gestionează acest număr. Au primit telefoane și pe la 1-2 noaptea. Sunt peste 100 de telefoane. Eu am gândit acest telefon să fie sesizat atunci când se produce un abuz, un comportament neconform al inspectorului fiscal”, a spus el.

Heiuș a precizat că oamenii au sunat să reclame tot felul de lucruri, de nemulțumiri, inclusiv că se judecă cu ANAF pe un raport de inspecție fiscală de 5 ani.

„Au sunat unii să ne mulțumească:

- Domnule, am sunat să văd dacă chiar răspunde cineva, dacă nu cumva este o glumă.

- La 1 noaptea?

- Da, la 1 noaptea am vrut să văd dacă răspunde”, a povestit șeful ANAF.

„La orice oră din zi și din noapte la acel număr de telefon se răspunde. Înregistrăm toate petițiile lor, le luăm în lucru, le răspundem, le trimitem. Sunt unele la care răspundem pe loc pentru că sunt de asemenea natură. Sunt altele la care răspundem a doua zi și sunt unele care efectiv sunt transmise spre direcțiile de specialitate și li se dă răspunsul care trebuie. Recomand să fie folosit pentru motivul pentru care a fost gândit”, a mai spus Lucian Heiuș.