Rezultatele pentru ocuparea a 209 posturi anunțate ca scoase la concurs de ANAF - 79 în aparatul central și 130 la regionala București - nu sunt deloc îmbucurătoare pentru Fisc. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, în centrală au fost ocupate doar 46 de posturi, în timp ce la DGRFP București au fost ocupate numai 75 de posturi.

ANAFFoto: Hotnews

Deloc îmbucurător pentru viitorul ANAF și cel al contribuabililor, peste 40% dintre noii angajați au luat note de sub 5,5 la proba scrisă, 20% având fix nota 5 de care aveau nevoie pentru a trece mai departe la interviu.

În timp ce multe dintre notele celor admiși sunt destul de mici la proba scrisă, sunt și note mari, chiar și de 9,5 (95 de puncte din 100). La interviu, punctajele sunt în general mult mai bune. Pentru a promova proba scrisă și a ajunge la interviu, un candidat trebuia să obțină cel puțin 50 de puncte din 100. De asemenea, pentru a nu fi automat exclus din cursa pentru postul respectiv, trebuie să aibă și la interviu cel puțin 50 de puncte.

ANAF a publicat anunțurile conform legii, iar angajările au fost promovate inclusiv de noul președinte al ANAF, Lucian Heiuș. Acesta a anunțat pentru centrala ANAF 80 de posturi, fiind inclusă și angajarea unei asistente medicale, pentru care concursul a fost, însă, separat de celelalte 79 de posturi din centrală și organizat la o altă dată.

La concursurile organizate în iunie, au fost publicate pentru prima dată variantele de subiecte, iar subiectele date la examen au fost extrase cu o oră înainte de momentul examenului. Din datele analizate de Profit.ro se remarcă și cazuri în care persoane cu note mici la scris, 5,4 în exemplul de mai jos, au obținut note mari la interviu, chiar și 10, note care i-au ajutat să depășească alți candidați și să obțină postul.