Ministerul Finanțelor lansează o emisiune Tezaur pentru populație pe 1 an, la care oferă o dobândă de 8,25%. Românii interesați pot subscrie de luni – 8 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • între 08 – 26 august 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați GhidTezaur online și Tezaur online;
  • Între 08 – 29 august 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 08 – 26 august 2022 în mediul urban și 08 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

În iulie, românii au investit în Tezaur, cumulat, 1,49 miliarde lei.