Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în prima jumătate a anului cu 4,3%, au transmis joi oficialii INS. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile de birouri (+16,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 4,7%.

Podul de la BrailaFoto: Facebook - Cristian Pistol

Pe metodologia INS, construcţiile inginereşti sunt reprezentate de drumuri, căi ferate, poduri, aeroporturi, stadioane etc.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 7,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+6,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,4%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+16,5%), clădirile nerezidenţiale (+1,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,3%).

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,7%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+16,0%), clădirile rezidenţiale (+4,1%) şi la construcţiile ingineresti (+3,3%).