Piaţa liberă poate să ducă preţul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub şi tocmai de aceea este nevoie de intervenţie din partea Guvernului, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, conform Agerpres.

Barna TanczosFoto: Guvern, Facebook

Acesta a făcut referire la proiectul de act normativ ce are ca scop plafonarea preţului la lemnul de foc precum și interzicerea exportului pentru anumite sortimente.

De precizat că în zone apropiate Guvernului se vorbește despre 500 lei/metrul cub, dar fiind întrebat de HotNews.ro, ministrul a spus că nu s-a luat o hotărâre cu privire la sumă, o decizie urmând a fi luată în ședința de Guvern din această săptămână.

"Orice intervenţie în piaţă este una artificială, pentru că piaţa liberă creează preţul. Piaţa liberă poate să ducă preţul inclusiv la 800 de lei pe metru cub. Tocmai de aceea este nevoie de intervenţie din partea Guvernului”, a spus el.

Potrivit acestuia, se va alege un preţ care este suficient de mare sau de mic şi se stabileşte un preţ echilibrat pentru instituţii publice, pentru creşe, şcoli şi pentru cetăţeni.

„Pentru un sprijin trebuie să se adreseze Ministerului Dezvoltării şi Guvernului. Ministerul Mediului nu are buget pentru a susţine autorităţile locale care susţin şcolile şi creşele", a susţinut Tanczos.

În data de 15 septembrie, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunţat, joi, că s-a demarat procedura de elaborare a unui proiect de act normativ care are ca scop plafonarea preţului la lemn şi al produselor din lemn utilizate pentru încălzire timp de 6 luni.