Emisiunile de titluri de stat Tezaur adresate populației vor continua în octombrie cu dobânzi de 7,75% pe 1 an și 8,1% pe doi ani, informează Ministerul Finanțelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dobânda pe 2 ani este puțin mai mare decât în septembrie, când a fost de 7,9%.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Acestea pot fi cumpãrate:

  • Între 3 – 25 octombrie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 3 – 26 octombrie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 3 – 25 octombrie 2022 în mediul urban și 03 – 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã și se plãtește la datele stabilite în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii.

Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.