Sărbătorile de iarnă par să însemne mai degrabă o perioadă a cadourilor decât spirituală, de a petrece timpul în familie. La TV deja răsună reclamele cu tot felul de clopoței, să cumpărăm lucruri, de parcă asta ar însemna sărbătorile.

Sarbatori de iarnaFoto: Alena Ozerova | Dreamstime.com

Cum este totuși o lună a cadourilor și e foarte posibil ca multe persoane să nu dorească să primească, deoarece n-au ce să facă cu ele, mai ales dacă este vorba de lucruri fizice care cel mai probabil în câțiva ani vor ajunge la gunoi, mai există și opțiunea de experiență.

Până la urmă, experiențele rămân și îți vei aminti cu drag de ele.

Așadar, poate anumite tichete sau abonamente la diverse servicii ar fi o idee mai bună.

1. Dacă persoana dragă este genul căreia îi place să facă sport sau dorește să slăbească, o idee ar fi un abonament de câteva luni la sala de fitness.

2. Tot în zona sportului, dacă cineva nu a încercat niciodată escalada la o sală de cățărat, deși își dorea asta. Poate fi un cadou bun.

3. Dacă persoana este gurmandă sau îi place vinul ori berea bună, poate că ar fi mai bun un voucher pentru degustări.

4. Îi place teatrul sau Stand-Up Comedy ori nu a avut niciodată experiența asta? Atunci biletele la spectacole sunt ideale.

5. Dacă rămânem în zona spectacolelor, deja se vând bilete la diverse festivaluri care vor avea loc anul viitor. Este un cadou care ar bucura foarte mult persoana respectivă.

6. Dacă aveți ceva mai mulți bani și doriți să-i faceți celui drag un cadou interesant, poate un city break ori o vacanță exotică ar fi ideale.

7. Având în vedere că este iarnă, vă puteți gândi și ski ori snowboard, adică lecții cu un instructor pentru a vă bucura de pârtii.

8. Dacă persoana apropiată îți dorește să facă anumite cursuri (poate de IT, grafică etc.) dar a tot amânat din diverse motive, un cadou de acest gen o va face să pornească spre o nouă cale în viață.

9. Donațiile în numele persoanei apropiate către diverse asociații pot conta foarte mult, mai ales pentru cineva care are tot ce-și dorește.

Nu trebuie să picați în capcana reclamelor (strategie de marketing), să cumpărați orice doar de dragul de a cumpăra. Nu toată lumea își dorește lucruri fizice. E adevărat, intenția contează, dar nu cred că vrei să-i umpli casa omului cu lucruri de care n-are nevoie, ori nu va purta, dacă este vorba despre haine. Dacă nu vă plac sugestiile de mai sus, mai bine ceva dulce sau o sticlă de vin în locul lor.

Sursă foto: Dreamstime.com