Programul Tezaur de titluri de stat destinate populației continuă în februarie 2023 cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2%, 7,5%, respectiv 8%.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Românii pot subscrie de vineri - 3 februarie.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Potrivit Ministerului Finanțelor, titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 3 – 23 februarie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 3 – 24 februarie 2023 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 3 – 23 februarie 2023 în mediul urban și 3 – 22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

“Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni”, spune instituția.

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.