Mediul de business vrea să fie invitat la consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, având în vedere că miza o reprezintă viitorul României.

Mediu de afaceriFoto: Fotoinfot | Dreamstime.com

„Romanian Business Leaders face un apel către toate organizațiile mediului de afaceri și cele ale societății civile pentru coalizare și solicită Guvernului și Parlamentului ca organizațiile să fie invitate în consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, în condițiile în care Curtea Constituțională nu poate fi arbitru într-un meci în care este jucător”, se arată într-un comunicat al organizației.

  • Miza este viitorul României și el nu poate fi lăsat în mâna celor care sunt într-un conflict evident de interese.

Coaliția pentru PNRR, spune comunicatul, va fi coaliția organizațiilor care vor monitoriza și vor interveni cu toate instrumentele legale posibile, ca România să nu rateze șansa modernizării.

“Dacă România ar fi o întreprindere, consiliul ei de administrație ar fi Guvernul și Parlamentul, care au decis să își crească beneficiile. Angajații săi ar fi mediul de afaceri, care acum sunt amenințați de către consiliul de administrație cu scăderea veniturilor prin impozitare suplimentară, care să acopere nevoia consiliului de a-și crește beneficiile”, menționează sursa citată.

  • Și ar mai avea întreprinderea România 19 milioane de acționari, populația sa, care riscă să piardă 23 de miliarde de euro, banii rămași din PNRR: autostrăzi, spitale, digitalizare, modernizare.

“Haideți să nu fim doar spectatori în desenarea viitorului României. Datorăm asta copiilor noștri!”, conchide RBL.

Sursă foto: Dreamstime.com