După ce a făcut un due diligence, în octombrie 2021, BERD a investit în Euroins Insurance Group din Bulgaria (EIG), societatea-mamă a Euroins România Asigurare-Reasigurare SA (EIRO). În calitate de acționar, BERD s-a angajat să îmbunătățească operațiunile și performanța companiei în România.

Conducerea Euroins: Tanja Blatnik, Kiril Boshov, Assen HristovFoto: Hotnews / Florin Barbuta

BERD a luat act de anunțul ASF, potrivit căruia licența Euroins a fost retrasă, după ce ASF a publicat un raport care confirma un deficit de capital de peste 400 de milioane EUR.

Ca urmare, Consiliul EIG, sprijinit de BERD, a comandat o analiză actuarială independentă a EIRO de către un expert actuarial de top la nivel mondial. Analiza nu oferă argumente pentru a revizui punctul de vedere al BERD cu privire la situația financiară solidă a Euroins la momentul retragerii licenței sale.

BERD sprijină găsirea unei soluții fără costuri suplimentare pentru deținătorii de polițe sau pentru contribuabili și a înaintat ASF o propunere de rezoluție, discuțiile fiind în curs între BERD, EIG și ASF.

Euroins Insurance Group (EIG) rămâne unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est, lider în Bulgaria, România, Macedonia de Nord și cu o prezență puternică în țări precum Polonia, Grecia, Ucraina și Georgia. BERD va continua să lucreze cu managementul EIG și cu celelalte părți interesate pentru a găsi o soluție viabilă în România, în beneficiul companiei, al românilor și al pieței de asigurări din România, se mai arată în comunicat.