Autoritatea de reglementare financiară din Austria, FMA, investighează Raiffeisen Bank International cu privire la posibila încălcare a legislației privind spălarea banilor, a declarat joi banca austriacă în raportul său anual, scrie Reuters

Sucursală Raiffeisen Bank în Moscova, RusiaFoto: Japaridze Mikhail / TASS / Profimedia

Ancheta, care se concentrează pe așa-numitele reguli de cunoaștere a clientelei, vine într-un moment în care grupul, cea mai mare bancă occidentală rămasă în Rusia, este, de asemenea, investigat de autoritățile SUA - Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei.

Ancheta austriacă se referă la plăți care implică Rusia, a declarat o persoană cu cunoştinţă directă a subiectului.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că a fost informată cu privire la concluziile autorității de reglementare în ianuarie și că va contesta orice sancțiune, deși nici una nu a fost încă pronunțată. „Acest lucru se referă la plățile vechi până în 2020”, a spus el.

Autoritatea de reglementare examinează plățile care implică trei clienți, procesate între 2017 și 2020, într-o anchetă care ar putea duce la amenzi, a spus banca în raportul anual, adăugând că a fost informată despre anchetă în ianuarie 2023.

Banca a spus că autoritatea de reglementare austriacă a considerat că „nu și-a respectat pe deplin obligațiile administrative”.