Numirea lui Lucian Anghel în funcția de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank a fost oficializată, odată cu primirea aprobării din partea Băncii Naționale a României. Lucian Anghel va coordona aria de risc a băncii (Chief Risk Officer) și este, de asemenea, economist-șef al Libra Internet Bank.

Lucian AnghelFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cu o experiență de peste 25 de ani în sistemul financiar-bancar și pe piața de capital, Lucian Anghel a deținut de-a lungul carierei funcții de top management în cadrul mai multor bănci comerciale și instituții financiare din România.

Anghel a fost preşedintele Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB), CEO al BCR Pensii, economist sef BCR, CEO la BCR Banca pentru Locuințe, Banca Românească și Eximbank

“Am apreciat dintotdeauna Libra Internet Bank pentru excelența în digitalizare și forța de inovare în domeniul bancar. Apartenența la o echipă talentată și motivată este o oportunitate excelentă și mă bucur că am ocazia să contribui la îndeplinirea obiectivelor băncii", a declarat Lucian Anghel, Director General-Adjunct Libra Internet Bank.

"Libra Internet Bank este mai puternică odată cu numirea lui Lucian Anghel în funcția de Director General-Adjunct și suntem încântați să îl avem în echipa noastră. Experiența remarcabilă acumulată de Lucian Anghel în domeniul financiar-bancar reprezintă un atu pentru misiunea asumată, de a dezvolta activitatea băncii și a oferi permanent cele mai bune servicii și produse clienților Libra", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară.