Mai multe bloguri din Romania semnaleaza vineri dimineata o tentativa de frauda prin e-mail asupra clientilor BRD Groupe Societe Generale. Cu promisiunea unui castig de 20 euro, clientii sunt invitati sa participe la un sondaj de opinie, la finalul caruia se cer date precum numarul cardului, codul de securitate si PIN-ul.

Informatia apare pe bloguri precum Netview.ro,DLH blog,blogul lui Dan Dragomir,Just Mi sau Groapa cu prosti.

Mailul cu pricina:

FELICITARI !

Ati fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online.

http://www.brd.ro/Sondaj-Online/OpiniePersonala/index.cfm?cmd=_login-run

Parerea ta pentru noi conteaza.

Desi mesajul avea un format similar cu cel folosit pe site-ul oficial al BRD, avand incorporat logo-ul companiei, adresa URL era diferita, respectiv http://61.96.192.122/brd/. Chestionarul continea intrebari despre serviciile BRD, "recompensa" fiind 20 euro. Pentru a primi banii insa se cereau informatii despre card: nume, numar card, data expirarii, cod de securitate si cod PIN.

BRD: site-ul a fost inchis si nu sunt pagube

Institutia financiara a anuntat vineri, intr-un comunicat remis HotNews.ro la ora 14.26, ca au fost luate toate masurile necesare si ca nu exista clienti pagubiti.

"Sistemul de monitorizare al BRD a detectat si raportat imediat tentativa de phishing, site-ul fiind inchis. Tentativa de phishing nu s-a soldat cu pagube. Banca a luat masurile de informare a clientilor – atat prin site-ul internet, cat si prin call-center-ul bancii – platforma Vocalis", se spune in comunicatul BRD.

BRD a avertizat ca nu desfasoara niciun sondaj in aceasta perioada si a reamintit ca nu solicita, in nici o imprejurare, informatii confidentiale prin e-mail (user/parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN), aceste solicitari fiind tentative de furt de date personale/bancare.

Recent, Bancpost a fost tinta unei fraude, posesorii de carduri Millenium acuzand disparitia banilor de pe carduri. Institutia a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de cateva ore de la realizarea acestora, in jurul datei de 1 mai. In prezent se desfasoara o ancheta in aceasta privinta, iar Bancpost a anuntat miercuri ca va plati toate sumele fraudate.