Ce banca va mai intra in faliment - intrebarea la moda in mediul financiar american
Pe fondul scaderii preturilor la imobile si al problemelor de pe piata ipotecara, autoritatile de reglementare din Statele Unite incearca sa gaseasca solutii pentru a evita falimentul altor banci in perioada urmatoare.
Bancile mari se afla intr-un pericol mult mai mic in comparatie cu criza de la sfarsitul anilor '80, cand peste 1.000 de institutii financiare au iesit de pe piata.
Analistii cred insa ca, in ritmul actual al evolutiilor, circa 150 din totalul celor 7.500 de banci mici si medii ar putea falimenta in urmatoarele 12-18 luni. In plus, specialistii se asteapta la inchiderea unor filiale si la o serie de fuziuni pe aceasta piata.
"Toata lumea intocmeste liste, incercand sa prevada, in primul rand, care va fi prima banca afectata si, in al doilea rand, cate institutii vor falimenta", a declarat Richard Bove, analist la Ladenburg Thalmann. Cea de-a treia problema, din punctul de vedere al Washingtonului, este cat de mult vor afecta aceste falimente economia americana.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
In "Great Depression" din 1929-33 au falimentat banci care nu erau membre ale FED, pt ca pe acea vreme nu era obligatoriu ca toate bancile sa fie membre FED. Si uite-asa a ajuns FED sa fie o autoritate chiar mai tare decat Guvernul, pt ca, daca guvernul se schimba la 4 ani, ei bine, Consiliul de Administratie al FED nu se schimba in intregime la o perioada de timp, ci se schimba cate un membru la 2 ani. Asa se asigura o stabilitate foarte mare. Poate chiar prea mare...
Efectul acestei crize va fi falimentarea unor banci mici si concentrarea capitalului: o mana de oameni sa controleze si mai mult din piata financiara.
Vai de oamenii care au ramas fara case! Ei sunt de plans, nu bancile, mai ales nu sunt de plans marii bancheri.
Echilibrul, stapinirea de sine, acestea sunt regulile de aur ale marilor banci (cele de drum lung si sigur).